Sockerberoende

Tänkte att jag skulle skriva lite om hur jag ser på mitt sockerberoende, för trots att jag genomfört C9 så betyder inte det att jag är fri från mitt beroende, däremot har mitt sötsug minskat.
 
När man säger att man är sockerberoende tycker många att det låter löjligt, ett exempel är farsan, när ja sa till han att ja va beroende av socker skratta han lite å sa att "Nej du är väl inte beroende av socker, du äter ju nyttigt".
Han säger också att vadå lite godis blir man väl inte beroende av. Man ska äta allt, då mår man bra säger han.
Men det är ett bevis på att han aldrig har varit sockerberoende.
 
Jag ska förklara hur min hjärna tänker, när en vanlig människa tänker "Helg" kanske dom tänker ledighet, umgänge med familj eller vänner, fritid, eller va de nu kan va. När ja tänker helg tänker ja "Yes nu får jag äta precis vad ja vill, hur mycket ja vill", från fredag eftermiddag till söndag har jag helg, å då få ja äta allt. Sen när Måndagen kommer så äre nyttigt som gäller, jag har prentat in i skallen att jag inte får äta nå godis eller kakor eller glass eller nånting sånt på veckorna, de ha ja lärt mig nu. Men så fort det blir fredag eftermiddag går min hjärna in i "helgmode".
 
En annan sak är att ja älskar att baka, varför ? Jo för att ja får äta det jag har bakat, det är största nöjet.
Visst ja älskar själva bakingen också, att skapa något från grunden. Men mest äre för att ja får smaska i mig de goda ja ha baka. Jag älskar även att se på film, varför ? För att man oftast käkar typ chips å popcorn. Mitt sockerberoende har gjort att jag förknippar bakning och film med att äta. Liksom, hur kan man titta på film utan en chipsskål ?
 
Å ja ha funderat mycket på de här, å ja ha komme fram till att ja e rätt lik en häst, närmare bestämt en tjock liten shettis. Hästar känner ingen mättnadskänsla, däremot har dom ett tuggbehov dom behöver tillfredställa.
Berra fortsätter äta för att han inte uppfyllt sitt dagliga tuggbehov, däremot har han uppfyllt sitt dagliga näringsintag för länge länge sen. Jag funkar på samma sätt, ja kanske inte börjar äta för att jag är hungrig varje gång, jag äter för att jag känner att jag behöver tugga på nåt, å även om jag är mätt så fortsätter jag att stoppa i mig för att jag fortfarande har behovet av att tugga.
 
Äre nån som fattar va ja menar eller låter ja helt fläng, haha ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0