13 Juli

Inte så mycket har hänt sen sist ja skrev, försäkringsbolaget ha vare ut å kolla, det är så jävla mycke å sanera så dom bestämde sig för att lösa in allt lösöre istället då de kommer kosta mer å sanera alla prylar än va dom e värd. Så nu äger vi ingenting i huset längre, vi har inte fått betalt än men dom ser de som att alla grejer skulle brunnit, så vi får inte ta nå saker förutom typ speciella minnes grejer.

Men de är en sån jävla sjuk känsla, jag går in i mitt rum å tittar på alla mina saker å sen ba nej det är inte mina saker längre, det är länsförsäkringars ! Alla mina filmer. böcker å småprylar, visst de e inge värdefulla grejer, men det är MINA, åsså ska dom ba ta dom å slänga dom eller va dom nu gör me alla grejer, åsså få ja pengar för å kunna köpa nytt istället. De e så jävla sjukt !

Men de e klart, va ha ja för nöje av mina saker om jag aldrig kan ta in dom i ett hus igen för att dom för alltid kommer lukta rök, även om grejerna är fullt fungerande. Då kanske de e bättre att ja kan köpa nya grejer som inte är rökskadade.
Ja helt galet äre iallafall.

Men, imorrn dra ja till Åsele över helgen, ska försöka tränga undan allt skit å ba ha kul ! Ett par dagar i ett normalt boende, där sovrum, toa, badrum å kök är under samma tak, så jävla skönt !

Go natt

4 Juli

Jaha va fan ha hänt sen sist, midsommar kom å gick, kaos som vanligt. Ja röjer på nere vid sjövägen, motionerar alla djur så gott ja hinner. Ja åsså brann de i vårt hus för en vecka sen. De brann inte ner utan brann ba i en liten utbyggnad men hela huset är rökskadat å måste saneras så vi kommer inte kunna bo i huset på minst ett halv år säkert. Jobbigt som fan blire.

Just nu sover vi tre ute i lilla stugan på gårn, än så länge gå ju de bra men när de börja bli kallt måste vi sova nån annanstans. Vi har toa å kallvatten i huset så de kan vi använda. Men laga mat å duscha gör vi i byaskolan. Men bäst hade vare om vi fick hit nån husvagn eller barack eller nå så vi ha allt hemma, bli så jävla drygt å fara fram å tillbaka.

Men ja, senaste veckan ha mest gått till å tvätta. Alla våra kläder, sängkläder, handdukar å all övrig textil måste tvättas för allt luktar rök. Varenda liten pinal i huset har en rökbeläggning på sig, å dom som vart inne i vårt hus vet hur mycke jävla pryttlar de finns överallt, vilket innebär en helvetes massa jobb. De mesta måste slängas å resten saneras. Sen måste alla golv å väggar saneras, målas eller tapetseras om. Så de kommer ta tid innan huset är beboeligt igen.

De enda positiva me de här e ju att vi får rensa hela huset eftersom att precis alla grejer måste ut ur huset å de mesta måste slängas.

Såååå ja, sommarn blev inte riktigt som ja tänkt.

RSS 2.0